Kontakta studievägledaren på Lärcentrum. Där får du information om vilka kurser du behöver för att nå ditt mål och upprätta en studieplan.
Kontaktuppgifter till studievägledaren.
Du betalar själv för kurslitteratur och övrigt studiematerial.
Undervisningen är kostnadsfri.
Om du läser kurser på grundskole- och gymnasienivå kan du ansöka om studiemedel på CSN:s hemsida.
Om du behöver hjälp med ansökan om studiemedel är du välkommen att kontakta Studie- och yrkesvägledaren på Lärcentrum.
Studieomfattningen beror på hur många poäng du läser och under hur många veckor. För att få studiemedel för heltidsstudier ska du läsa 20 poäng per vecka.
Exempel: 400 poäng motsvarar 20 veckors heltidsstudier.
Om du är sjuk mer än en vecka och har studiemedel ska du sjukanmäla dig till Försäkringskassan och lämna läkarintyg. Det är viktig att du anmäler till Försäkringskassan för att du ska få behålla ditt studiemedel. Det kan också innebära att kravet om studieresultat minskar.
Meddela även studievägledaren hur lång din sjukperiod blir eftersom det påverkar din studieplan.
Anmäl vård av barn till CSN, om du har studiemedel.
Du kan avbryta dina studier när du vill men om du har studiemedel kan det påverka dina möjligheter att få studiemedel nästa gång du ansöker om detta.
Om du vill avbryta dina studier ska du meddela dina lärare, vuxenutbildningens expedition och CSN.
Efter avslutad kurs registreras ditt betyg. Du bestämmer själv när du vill ha dina betyg utskrivna. Efter påskrift av rektor skickas betyget till dig med post.
Om du läser för att få en gymnasieexamen eller slutbetyg måste du kontakta Studie- och yrkesvägledaren på Lärcentrum. När examensbeviset eller slutbetyget är klart kontaktar vi dig.