BIBLIOTEKET


Biblioteket i Dorotea ligger ett stenkast från Lärcentrum.

På biblioteket är alla välkomna att låna böcker, tidningar, film och ljudböcker. Det finns även möjlighet att låna dator, skriva ut, kopiera och scanna. 


Du som är vuxen och studerar kan få hjälp på Dorotea bibliotek. Kanske behöver du hjälp att låna kurslitteratur eller söka information. Välkommen in till oss! 


Vi kan inte lova att vi har den kurslitteratur du söker, men vi försöker så långt det är möjligt att tillgodose dina behov. Ibland finns dina kursböcker att låna på V8-biblioteken, som är det bibliotekssamarbete Dorotea ingår i. Du som är låntagare hos oss kan själv söka och reservera böcker på www.v8biblioteken.se. Om boken inte finns inom V8 kan vi fjärrlåna vissa titlar åt dig från andra bibliotek.  

För att vi ska kunna ge bra service behöver vi veta vilken kurslitteratur som används på din utbildning. Lämna gärna in din litteraturlista till oss vid kursstart, så hinner vi vid behov komplettera vårt bestånd.  


Övrig service:

  • Du som har en läsnedsättning har rätt att få texter i anpassat format via Legimus. Biblioteket hjälper dig att skaffa ett konto. En läsnedsättning kan till exempel vara att du har dyslexi, ADHD eller problem med synen. 
  • Du är välkommen att delta i bibliotekets föreläsningar, bokcirklar och andra arrangemang! För aktuellt program, se fliken Aktuellt på V8-bibliotekens hemsida.

  • Dorotea bibliotek har böcker på många språk. Vi har även böcker på lättläst svenska för dig som är ny i Sverige.


Bibliotekets öppettider:

Se V8-bibliotekens hemsida för aktuella öppettider och mer information.